Saturday, April 4, 2015

PASTI An Nur Nabila, Teluk Kalong dan PASTI Adam, Mak Chili Ungguli Sukan PASTI Kemaman 2015

Kijal, 4hb. April- PASTI An-Nur Nabila, Teluk Kalong muncul sebagai Juara Bola Sepak manakala PASTI Adam, Mak Chili menjuarai acara bola jaring di Sukan PASTI Kawasan Kemaman 2015. Pasukan bola sepak PASTI An Nur Nabila menewaskan lawannya dari PASTI Al Amin dengan penentuan penalti. Manakala acara bola jaring pula, pasukan PASTI Adam menewaskan pasukan PASTI Ar Rahman.

Sebanyak 18 buah PASTI menyertai acara bola sepak dan 8 buah untuk bola jaring. Sementara itu PASTI Al Hidayah, Kemasik dan PASTI Nurul Ehsan, Pasir Minal menduduki tempat ke-3 dan ke-4 untuk acara bola sepak manakala PASTI Al Mahabbah, Bukit Kuang dan PASTI Bestari Al Hikmah, Bukit Kuang menduduki tempat ke-3 dan ke-4 bagi acara bola jaring.

Antara pasukan bola sepak yang mengambil bahagian ialah PASTI Ar Rahman, PASTI Al Qamariah, PASTI Al Falah, PASTI Adam, PASTI Al Falah, PASTI Nur Islam dan PASTI Syawal.

Turut terlibat ialah PASTI Al Mahabbah, PASTI Al Furqan, PASTI Permai Jaya, PASTI Al Jihadi, PASTI Bestari Al Hikmah, PASTI Al huda, PASTI As Siddiq dan PASTI yang baru ditubuhkan pada sesi 2015 iaitu PASTI Ar Raudhah.

Bagi acara bola jaring, pasukan yg terlibat ialah PASTI Al Amin, PASTI Al Falah, PASTI Al Hidayah dan PASTI Al jihadi.

Majlis penyampaian hadiah kepada pasukan yang menjuarai dan menyertai pertandingan telah disempurnakan oleh Ustaz Alias Abdul Hamid, YDP PAS Kawasan Kemaman dan Pengerusi PASTI Kawasan Kemaman, Ust Nakhaie Nafiah. Kemenangan PASTI An Nur Nabila dan PASTI Adam melayakkan keduanya mewakili PASTI Kawasan Kemaman ke Karnival Sukan PASTI Negeri Terengganu yang akan diadakan pada 18hb. April ini di Hulu Terengganu. Jabatan PASTI Kawasan Kemaman mengucapkan tahniah kepada semua PASTI yang telah menghantar pasukan masing - masing dan berharap Kontinjen PASTI Kawasan Kemaman dapat merangkul gelaran juara bola sepak dan bola jaring 2015.

0 comments:

Post a Comment

 

Pusat Asuhan Tunas Islam Kemaman Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template